Hírek


SAJTÓKÖZLEMÉNY 2011. augusztus 29.

Az Észak-Alföld Fejlődéséért Egyesület tanórai és tanórán kívüli és szabadidős tevékenységének fejlesztése

Sikeresen zárultak a szakkörök

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatási rendszeréhez, 2010. január 29-én meghirdetett Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása című TÁMOP–3.2.11/10/1 kódszámú pályázati kiírására Az Észak-Alföld Fejlődéséért Egyesület tanórai és tanórán kívüli és szabadidős tevékenységének fejlesztése című, TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0001 azonosító számú pályázatát az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága (OKMT) mint közreműködő szervezet támogatásra alkalmasnak minősítette. A pályázat megvalósításának időtartalma 2010. szeptember 1. – 2011. augusztus 31.

A program keretében a debreceni Árpád Vezér Általános Iskolában, a Csapókerti Általános Iskolában, a DE Balásházy János Mezőgazdasági és Közgazdasági Gyakorló Szakközépiskolája és Kollégiumában, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában, a hortobágyi Nyitnikék Óvodában és a Hajdúbagosi Napközi otthonos Óvodában a gyerekek számára szakkörök, tanórán kívüli programok biztosítják a szabadidő tartalmas eltöltését.

Az intézményekben természetjáró, természetvédő, természetfotó, média; újságírás, varrószakkör, virágkötő szakkör, néptánc, moderntánc, zene, drámajáték, díszletkésztés, művészeti szakkör, mese kuckó, barkács kuckó, népek kultúrája főzőszakkör, foci, webrádió, filmklub, egészségnevelési szakköröket rendeztek.

A tanév első félévében 1020 órát, február hónaptól június 15-ig, a második félév lezárásáig összesen 1050 tanórát tölthettek tanórán kívüli foglalkozásokon a gyerekek, összesen 36 pedagógus segítette a gyerekek fejlődését.

A program keretében az Árpád Vezér Általános Iskola, a Csapókerti Általános Iskola és a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma tanulói hétről hétre webrádió szakkör keretében dolgoztak fel érdekes témákat, a diákok figyelmét leginkább felkeltő aktualitásokat. Két hónap elmélet után a diákok hétről hétre kétórás szerkesztett adásokat készítettek, összesen tizenhét darabot, amelynek keretében a három iskolából összesen kb. 40 diák válhatott rádiós gyakornokká a webrádió szakkör során.


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.


További információ:
Dr. Fenyves Veronika
30/6469608


Az oldalon szereplő információk az Észak-Alföld Fejlődéséért Egyesület tulajdonát képezik.
Annak felhasználása csak a közzétevő engedélyével lehetséges! - Az oldal készült 2010-ben! - Impresszum